Δε θα μείνει ψίχουλο…..

Υλικά
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι ,πιπέρι
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.

έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ

και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά,

περνούμε ένα ταψί 30 χ 40 ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά,

ρίχνουμε από πάνω τον χυλό,

πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα,

το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγη ειναι του αναγνώστη Δημήτρη Κορκίδα.

Υλικά
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι ,πιπέρι
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.

έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ

και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά,

περνούμε ένα ταψί 30 χ 40 ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά,

ρίχνουμε από πάνω τον χυλό,

πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα,

το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγη ειναι του αναγνώστη Δημήτρη Κορκίδα.
21 σχόλια:
This recipe looks delicious! Great blog!
Καλημέρα!Αυτή είναι πολύ ωραία συνταγή.Έχω φτιάξει και εγώ παρόμοια. Είναι πολύ ωραία η πρότασή σου.Καλή συνέχεια! :)
To σχόλιο Δε θα μείνει ψίχουλο…..
με εκφραζει απολύτως χα χα!
Σήμερα κιόλας θα μπει στο φούρνο για να συνοδέψει τσιπούρες. Πολύ ωραία ακούγεται...
Πάρα πολύ ωραία συνταγή,γνωστή για την απλότητά της και την νοστιμάδα που προσφέρουν τα φρέσκα λαχανικά!Με διάφορες παραλλαγές είναι μία παραδοσιακή πιτούλα,που αγαπούμε όλοι και προτιμάμε στο οικοκογενειακο τραπέζι μας.
Μία απορία σχετικά με τα κολοκυθάκια..επειδή έχουν μπόλικα υγρά,δεν τα στύβουμε καλά,έτσι ώστε να βοηθήσουμε το ψήσιμο?Με υγρά τα κολοκυθάκια αρκούν 40 λεπτά για το ψήσιμο?Ευχαριστώ Μαργαρίτα μου,καλή σου μέρα.
Ειναι οντως τελεια !! Ετσι την φτιαχνω και εγω,πασπαλιζοντας στο τελος λιγο σουσαμακι απο πανω!!!
Α/Μ
Sorry αλλα αυτη η συνταγη που δημοσιευσες δεν εχει καμια σχεση με την μπατζινα. Εχω το θαρος της γνωμης διοτι με μπατζινα μεγαλωσα.
Καλησπερα
Φωτεινη μου το γραφει επανω στις οδηγιες οτι στιβουμε και το αφηνουμε να στραγγιξει,
Ανωνυμε στην Ελλαδα που ζουμε σε καθε περιοχη το ιδιο ονομα εχει 40 συνταγες με ασχετο θεμα, ο κυριος που μου την εστειλε ειναι απο Κοζανη, οποτε εκει μαλλον ετσι την λενε, αν θελεις στειλε μου και την δικη σου συνταγη να δημοσιευσουμε
τελεια!
Ωραία γεύση έχει αυτή η πίτα την έχω δοκιμάσει και μου άρεσε πολύ ,καλό απόγευμα.
Εχω την εξής απορία. Μπορώ να την φτιάξω και με πρασινή κολοκύθα;Ψάχνω εδω και καιρό μια συνταγή για πράσινη κολοκύθα, αλλα δεν βρίσκω. Έχω πολλές κολοκύθες απο το χωριό αλλά η συνταγή για πίτα που φτιάχνουν εκεί δε μου αρέσει.
Λατρεμενη πιτα...Ευχαριστουμε Μαργαριτα!
Καλημερα,
Ιωαννα και εμενα 3 μεγαλες πράσινες κολοκυθες μου εστειλαν και εκανα την μια πιτα, το καλο με τις κολοκυθες ειναι οτι δεν εχουν πολλα υγρα, δοκιμασε το σιγουρα θα σου αρεσει...
Αγγελικη οντως λατρεμενη
Μολις την εφτιαξα, κι εγινε τελεια! Δεν εχει τοσο γευση κολοκυθι η δικη μου αυτη τη φορα, αλλα παρ'ολα αυτα ειναι πολυ ευγευστη και αφρατη. Ευχαριστω!
ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!!
1 σακουλάκι μπέικιν;;;
Φαίνεται νοστιμότατο! Ερώτηση: το 1 φλ. λάδι και η φρυγανιά που αναφέρονται στα υλικά τα ανακατεύουμε κι αυτά μέσα στον χυλό ή είναι για το λάδωμα του ταψιού;
Καλησπέρα
το λάδι μπαίνει κανονικα μέσα στην ζύμη,
η φρυγανια ειναι και μέσα στην ζύμη και εξτρα απο πανω
Tin eftiaxa eine teleia.Poly gefstoki.Efxaristo
Sas efxaristo poli htan yperoxh.Tin eftiaxa 2 fores.Poly nostimh.
πολύ γευστικό, πολύ ωραία συνταγή, ευχαριστώ πολύ
Δημοσίευση σχολίου